EnesKara
Üye
Tabii ki! Kali Linux kurulumu için adım adım bir rehber hazırladım:
NOT: kokensoft ekıbı olarak hiçbir sorumluluğu kabul etmiyoruz paylaşılan methodlar öğrenim amaçlıdır.
- ISO Dosyasını İndirin:
- Kali Linux’un resmi web sitesinden en son ISO dosyasını indirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
- Kali Linux’un resmi web sitesinden en son ISO dosyasını indirin.
- Bootable USB Oluşturun:
- İndirdiğiniz ISO dosyasını bir USB belleğe (minimum 16GB) yazdırmak için Rufus veya Etcher gibi bir yazılım kullanın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
- İndirdiğiniz ISO dosyasını bir USB belleğe (minimum 16GB) yazdırmak için Rufus veya Etcher gibi bir yazılım kullanın.
- BIOS Ayarlarını Yapın:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına girin. Boot sırasını değiştirerek USB belleği ilk sıraya alın. (F2 boot girişi)
- Kali Linux’u Başlatın:
- Bilgisayarınızı USB bellekten başlatın. Kali Linux kurulum ekranı gelecektir.
- Kurulum Seçeneklerini Belirleyin:
- “Graphical Install” seçeneğini seçin ve dil, klavye düzeni gibi temel ayarları yapın.
- Disk Bölümlendirme:
- Disk bölümlendirme ekranında, Kali Linux’u kurmak istediğiniz diski seçin. Otomatik veya manuel bölümlendirme seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.
- Kullanıcı Bilgilerini Girin:
- Root kullanıcısı için bir şifre belirleyin ve yeni bir kullanıcı oluşturun.
- Paket Yöneticisi ve Yazılım Seçimi:
- APT paket yöneticisini yapılandırın ve ek yazılımlar seçin.
- Kurulumu Tamamlayın:
- Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve USB belleği çıkarın.
- Kali Linux’u Başlatın:
- Bilgisayarınız yeniden başladığında, Kali Linux giriş ekranı gelecektir. Oluşturduğunuz kullanıcı bilgileri ile giriş yapabilirsiniz.
NOT: kokensoft ekıbı olarak hiçbir sorumluluğu kabul etmiyoruz paylaşılan methodlar öğrenim amaçlıdır.