Neler yeni

KALİ LİNUX

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Off-Topic kategorisinde EnesKara tarafından oluşturulan KALİ LİNUX başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Off-Topic
Konu Başlığı KALİ LİNUX
Konbuyu başlatan EnesKara
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EnesKara

EnesKara

Üye
Tabii ki! Kali Linux kurulumu için adım adım bir rehber hazırladım:
  1. ISO Dosyasını İndirin:
    • Kali Linux’un resmi web sitesinden en son ISO dosyasını indirin.
  2. Bootable USB Oluşturun:
    • İndirdiğiniz ISO dosyasını bir USB belleğe (minimum 16GB) yazdırmak için Rufus veya Etcher gibi bir yazılım kullanın.
  3. BIOS Ayarlarını Yapın:
    • Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına girin. Boot sırasını değiştirerek USB belleği ilk sıraya alın. (F2 boot girişi)
  4. Kali Linux’u Başlatın:
    • Bilgisayarınızı USB bellekten başlatın. Kali Linux kurulum ekranı gelecektir.
  5. Kurulum Seçeneklerini Belirleyin:
    • “Graphical Install” seçeneğini seçin ve dil, klavye düzeni gibi temel ayarları yapın.
  6. Disk Bölümlendirme:
    • Disk bölümlendirme ekranında, Kali Linux’u kurmak istediğiniz diski seçin. Otomatik veya manuel bölümlendirme seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.
  7. Kullanıcı Bilgilerini Girin:
    • Root kullanıcısı için bir şifre belirleyin ve yeni bir kullanıcı oluşturun.
  8. Paket Yöneticisi ve Yazılım Seçimi:
    • APT paket yöneticisini yapılandırın ve ek yazılımlar seçin.
  9. Kurulumu Tamamlayın:
    • Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve USB belleği çıkarın.
  10. Kali Linux’u Başlatın:
    • Bilgisayarınız yeniden başladığında, Kali Linux giriş ekranı gelecektir. Oluşturduğunuz kullanıcı bilgileri ile giriş yapabilirsiniz.
Bu adımları takip ederek Kali Linux’u bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Kurulum sırasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, bana sormaktan çekinmeyin!

NOT: kokensoft ekıbı olarak hiçbir sorumluluğu kabul etmiyoruz paylaşılan methodlar öğrenim amaçlıdır.